2014. március 6., csütörtök

: )

jóga órán időnként csináljuk ezt a feladatot, amit nagyon kedvelek:

helyezkedj el egy kényelmes jóga üléspózban. bal kezedet tenyérrel felfele helyzet a szív csakrád elé és érezd meg a szívverésedet. vedd fel magaddal a kapcsolatot, mélyedj el magadba. a szívcsakrád mögött van egy rész, ahol energiapályák futnak össze háló-szerűen. helyezd oda a figyelmedet és figyelj. érzed az energiát? láthatod is.

vegyél mély lélegzetet és lazulj el még jobban. figyelj magadra és gondolataidra.

most a bal tenyeredbe helyezd be ellentétesen a jobb tenyeredet, mintha egy picike bogárka lenne a két kezed között. helyezd be ide a sankalpádat (szankalpa): ebben a kis magban vannak a vágyaid, a pozitív gondolataid, azok a dolgok, amiket szeretnél, hogy teljesüljenek, amit meg szeretnél valósítani a közeljövőben. azok a dolgok amiket szeretsz..

most gondolatban a szívcsakrádon keresztül helyezd be az energiapályák összfonódásának középpontjába ezt a sankalpát, hogy egy fa nőhessen belőle. mindegyik pálya szála a fádnak egy ága lesz....és mindegyik ágban a megfogalmazott vágyaid fognak növekedni, virágozni. minden nap gondozd a fádat, gondolj azokra a dolgokra, amit megfogalmaztál a sankalpádba és nézd meg ahogyan nő és terjeszkedik, virágzik a fád... érezd a lüktetését, beszélj hozzá minden nap. 

most tedd le a kezeidet és lazulj el. figyeld meg mit érzel most a testedben..hogy érzed magad? milyen érzéssel tölt el a sankalpád?

: ) ugye milyen szép? és csodás érzés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése